Nem, nem fogok mostantól gasztroblogot írni, csak éppen padlizsánkrémet készítettem vacsorára, amikor eszembe jutott, hogy milyen jó kis díszletet adna a megterített asztal a frissen festett, majd stencillel díszített tálcámhoz.
Ez az egész tálcafestés úgy indult, hogy volt három 100ml-es csomagolású Annie Sloan chalk paint festékem…
A praktikus Férj is megszólal! ÉS milyen igaza van!!! 🙂
A fényképezéshez használhatnál állvanyt időzített felvételt, így szabad lenne a bal kezed. Tudom a lurkóink mellett nincs idő elővenni, beállítani az állványt.
Ezt jó tudni! Sok sikert a következőhöz! : )
Köszi! 🙂
Köszönöm! 🙂
Szia Brigi! Köszi a tippet, igen hallottam már másoktól is, meg is kérdeztem a hobbiboltban, de csak nagy kiszerelés volt. De állítólag elég ha bármilyen lehúzható ragasztóval rögzítem.
🙂
A recept: Süsd meg a padlizsánt parázson (vagy sütőben tepsin, vagy gázon vasplatnin), amíg a héja egészen szénfekete nem lesz. Húzd le róla, majd vágd fel fakéssel apróra, esetleg turmixold össze. Ízesítsd apróra vágott hagymával, sóval, borssal és keverj hozzá ízlés szerint vagy egy kis olajat, vagy majonézt.
Ezen majonéz van!
Jó étvágyat!
Szerintem szép lett!
Csodálatosan szép a honlapod is,na meg a munkáid!
Szia!
Szerintem egyáltalán nem lett szörnyű! : ) Határozottan olyannak tűnik, mint ha a nagyi kamrájából került volna elő kicsit kopott, de megkímélt állapotban.
A stencilezéshez azt tudom javasolni (még én se próbáltam, de máshol így láttam), hogy spray formájú ragasztóval rögzíteni kell a felülethez, így nem folyik be alá a festék.
Azért az disznóság, hogy a padlizsánkrém receptjét nem raktad fel! 🙂
Egyébként szép lett a tálca, és a mintának kimondottan jól áll a kopottság. Viszont most egy csöppet (nagyon) félek a stencilezéstől, mert két minta is vár rám, hogy kipróbáljam. Mamiiiiii!