nemiskacat

Bútorfestő találka – fókuszban a chalk paint

shabby chic asztal Egy esős őszi szombati napon összeült pár csaj, hozott magával pár (nemis)kacatot, némi festéket és igazán jól szórakozott! A csapat:       Az egész úgy kezdődött, hogy sokaknak megtetszett a chalk paint festék, amit használok, ezért segítettem nekik, hogy ők is tudjanak vásárolni. Aztán megérkezett a festék, és ott állt mindenki a méregdrága festékével… Tovább »

Miért fontos beszélni a chalk paint festékről?

chalk paint Az elmúlt héten landolt a kertben egy nagyobb mennyiségű Annie Sloan chalk paint festék (ASCP), egyenesen a holland nagykereskedelemből, melyet azokkal a hobbi bútorfestőkkel rendeltünk együtt, akikkel szeretnénk jobban megismerni a bútorfestés eme technikáját, amit Annie Sloan krétafestéke kínál nekünk.         Mitől más ez a festék? És miért kell róla beszéljünk? Olvass… Tovább »

Hogyan fess kőhatású virágcserepet?

hogyan fess kőhatású cserepet A jobb oldali virágcserepet a Butlersben vettem 2500,- ft-ért, a kisebbiket pedig valahol vidéken piacoztam kétszázért.         Ezeket használtam inspirációnak, amikor azon gondolkodtam, hogy milyenre fessem azt a nagyobbikat, amit nyár elején vettem a VF Kft Antikvitás Üzletben, Vácon 3500,- ft-ért, ami szerintem tök olcsó egy ekkora cserépért, igaz, nem fagyálló. Én… Tovább »

Antikolt polc készítése No. 2.

Bútor antikolásra több változatot is olvastam az interneten. Az első változatban festettem, visszacsiszoltam, és utólag antikoltam, sötétebb lazúrt használva öregítő anyagként. Ebben a változatban festettem, újra festettem sötét színnel, viasszal átdörzsöltem, festettem, visszacsiszoltam. Hát így röviden… Olvass tovább!  ... Tovább »

Antikolt fülbevalótartó

Sok lakberendezési blogot olvasok, és szinte mindenhol előfordul, lépten-nyomon belebotlottam, szinte minden diy blogon szerepel és nagyon könnyű elkészíteni: ez a csirkehálós ékszertartó keretben! Szóval úgy éreztem, hogy egyszerűen muszáj, hogy legyen egy ilyenem! Ok, mi kell hozzá? Olvass tovább!  ... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!