nemiskacat

A rejtélyes tanninok esete 2. – harc a foltok ellen!

sellak folt ellen Azért is rejtélyesek, mert nem lehet tudni előre, hogy mikor és hol bukkannak fel. Teljesen váratlanul, és látszólag összefüggéstelenül feltűnhetnek foltok olyan régi bútorokon, melyeket szeretnél átfesteni, és hiába kensz rájuk akárhány réteg festéket, újból és újból felbukkanhatnak. Múltkor a bosszantó foltok ellenni lehetséges megoldásokról írtam EBBEN A POSZTBAN, most pedig megmutatom az egyiket, amelyiket… Tovább »

Hogyan fess konyhabútort chalk paint festékkel?

Konyhabútor Annie Sloan chalk paint festékkel festve Nem vagyok asztalos, nem vagyok profi szakember, soha életemben nem mertem volna nekiállni átfesteni egy egész konyhabútort egészen addig, amíg meg nem ismerkedtem az Annie Sloan chalk paint festékkel. Külföldi oldalakon és videómegosztó csatoránkon láttam először, hogy ezzel a festékkel simán nekiállnak a háziasszonyok saját maguk átfesteni a konyhabútorukat (is).   A mi konyhabútorunk elég… Tovább »

Összeáll a konyhabútor

vidéki rusztikus konyha részlet Ott hagytam abba a történetet, hogy a tálalóhoz készíttettük a konyhabútort. Anyaga fenyő. A felső szekrények is teljes egészében fából vannak. Az alsó szekrények belseje, azaz a korpuszok fehér bútorlapból készültek. A mester a szomszéd faluból jött, és azt mondta, hogy úgy fogja megcsinálni a frontok kazettás díszítését, mint a tálalónál látható. Ezenkívül kikevert négy… Tovább »

Fürdőszoba volt – fürdőszoba lett!

A fürdőszoba volt a másik területe a háznak – a konyha mellett – amit totálisan szétkaptunk és újraterveztünk. Miért? Mert nem volt kád. Mert a wc az előszobából nyílt. Mert a régi fürdőszoba L alakú volt, és minden, ami benne volt, az L egyik szárában csoportosult. (És mert utáltam a csempét.) Olvass tovább!  ... Tovább »

Felszedjük a padlót

Amikor megvettük a házat, lakott benne egy néni, egy kövér macska, egy kutya, meg vagy nyolc szárazföldi teknős. Bent a házban. Itt még csak érdeklődtünk a ház után, és a gyerekenek nagyon tetszett a kerti teknőssétáltató.     A három kicsi szobában szőnyeg volt. Egyértelmű volt az ítélet: menniük kell, főleg a macska és kutyaszőr… Tovább »

Belsőépítész tervez…

A ház egy régi parasztház alapjaira épült, amit teljesen leromboltak az előző tulajdonosok. Megtartották az eredeti formát – hosszú keskeny ház -, de a szobákat úgy alakították ki, hogy ne egymásból nyíljanak, mint egy régi parasztház esetén. Ez nagyon tetszett benne. Nagy fájdalmam viszont, hogy bár a nyílászárókon nem spóroltak, és szerencsére nem műanyag ablakokat… Tovább »

Belsőépítészeti konzultáció!?

Tudtam, hogy a ház kisebb, mint amit szerettem volna, hiányzott kb. 20 nm, a wc az előszobából nyílt, előszoba gyakorlatilag nem volt, és a fürdőben nem volt kád, de volt nagy, kihasználatlan hely. Így nézett ki az eredeti alaprajz: Valamit kellett csinálni: 1. kitaláljuk mi, belevágunk és a kivitelezés során majd kiderül, hogy nem jó… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!