nemiskacat

Vendégségben az Édes (öko) Otthonban

Édes(öko)OtthonésNemiskacat           Teljesen véletlenül csöppentem bele egy műsor forgatásába és egy blogger életébe, akit én már jóval korábban olvastam, minthogy ő ismert volna engem.         Történt ugyanis egy szép napon, hogy az Édes (öko) Otthon bloggere, aki korábban már készített házilag chalk paint festéket, és sikeresen használta is azt,… Tovább »

A rejtélyes tanninok esete 2. – harc a foltok ellen!

sellak folt ellen Azért is rejtélyesek, mert nem lehet tudni előre, hogy mikor és hol bukkannak fel. Teljesen váratlanul, és látszólag összefüggéstelenül feltűnhetnek foltok olyan régi bútorokon, melyeket szeretnél átfesteni, és hiába kensz rájuk akárhány réteg festéket, újból és újból felbukkanhatnak. Múltkor a bosszantó foltok ellenni lehetséges megoldásokról írtam EBBEN A POSZTBAN, most pedig megmutatom az egyiket, amelyiket… Tovább »

Karácsonyi nyereményjáték!

nyereméynjáték vintage tábla Az év elején ,amikor elkezdtem ezt a blogot, nem is álmodtam róla, hogy az év végére naponta több százan fogjátok olvasni írásaimat! Ennek nagyon örülök!   Mivel közeleg a karácsony – bár ez családi ünnep – szeretnélek megajándékozni Benneteket; Téged, kedves Olvasó! Olvass tovább!  ... Tovább »

Betört a vintage a pénzügyi szektorba!

vintage feliratos dekorációs tábla Van nekem egy barátnőm, amolyan kebelbéli… nem egy DIY-emberke, ezért bármit, BÁRMIT csinálok, mindig nagy lelkesedéssel fogadja alkotásaimat, amiért nagyon hálás vagyok neki.   Bár látszólag nem érdekli a téma, mégis általában a lakberendezési trendek elé megy. Amikor a barnás-vidékies volt a menő, ő fehér lakásdekorációs kiegészítőket vadászott a boltokban, majd amikor bejött a shabby… Tovább »

A kenyértartó sem úszta meg…

vintage kenyértartó festése   A kenyértartóval már hónapok óta szemezgetek. Még albérletben laktunk a férjemmel, amikor vettük, nem mondom, szépen kiszolgált minket így is, natúron lakkozva!         De ugyen nem gondoltátok komolyan, hogy ennyi festékkel a nyakamon ez így sokáig fog menni? Olvass tovább!  ... Tovább »

Hogyan fess kőhatású virágcserepet?

hogyan fess kőhatású cserepet A jobb oldali virágcserepet a Butlersben vettem 2500,- ft-ért, a kisebbiket pedig valahol vidéken piacoztam kétszázért.         Ezeket használtam inspirációnak, amikor azon gondolkodtam, hogy milyenre fessem azt a nagyobbikat, amit nyár elején vettem a VF Kft Antikvitás Üzletben, Vácon 3500,- ft-ért, ami szerintem tök olcsó egy ekkora cserépért, igaz, nem fagyálló. Én… Tovább »

Kincseim a padláson, azaz szegény, árva bútoraim…

varrógépállvány Egyre csak gyűlnek, és gyűlnek az újragondolásra, felújításra, átfestésre váró bútoraim, mert egészen egyszerűen a fejemben gyorsabban pörögnek az események, mint a valóságban, és amikor fejben kigondolok egy átalakítást, már a következőn jár az eszem, elfeledkezve arról, hogy maga a megvalósítás az igazi lényeg! Így, amikor meglátok egy újabb bútort, ami annyira, de annyira jó… Tovább »

Vintage bőrönd csíkosan

vintage bőrönd ASCP festékkel festve Ezt a bőröndöt Apukámtól hoztuk el; én még gyerekkoromban használtam (azért volt rajta a cimke, mert ezzel mentem táborba, és rajta volt a nevem, meg a címem). Én borzasztóan szeretem a régi bőröndöket, de EZ… hát… Olvass tovább!        ... Tovább »

Egy régi csillár újjá éled

Ha DIY dolgokról van szó, nem feltétlenül kell valami bonyolult dologra gondolni. Egy egészen egyszerű változtatással is nagyszerű átalakulást lehet véghezvinni. Én nagyon szeretem a régi tárgyakat, eléggé válogatatlanul. Úgy értem, hogy nem kötődöm igazán egyetlen stílushoz sem. Az épp aktuális kedvencem a népi paraszti kultúrából származó tárgyak és a fehér kopottság, a shabby chic,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!