nemiskacat

Könyvespolc festés – werkfotók

Mi vett rá, hogy lefessek egy közel 5 méter széles könyvespolcot szürkére? Nos, ez a poszt választ ad a pontos “miértekre” és a “hogyanokra”.

Olvass tovább!

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszönöm Klári, örülök, hogy tetszett! Ha jól értem a problémád, akkor a sárgás ajtókat szeretnéd világosabbra… Ezt tényleg nehéz szintén páccal megoldani. Ha a pác után le lett lakkozva, akkor még le is kellenne csiszolni, hogy bármit is csinálj vele. Annie Sloan festéke azért jó, mert csiszolás nélkül kenheted a felületre, de a festék az teljesen más, mint a pác. A festék teljesen elfedi a fát, amíg a pác nem. Még az jutott eszembe, hogy én pl. kipróbálnám – persze nem rögtön az ajtón – hogy a meglévő pácra rámegyek vmi fehér vékonylazúrral, és elmosom, mint a whitewash technikánál.. mondjuk attól az alap még kikericssárga marad, de talán tompít rajta egy kicsit… Enikő

  2. Fehér Klára Szeged says:

    Szia!
    Lenyűgözve olvastam a könyvespolc okozta problémákat és a megoldásokat!
    Ami engem különösen megfogott az a részlet, hogy a könyvespolc közrefog egy fenyő ajtót. Nem véletlenül tűnt fel ez a részlet, hiszen nekem is ugyan olyanok vannak a lakásban, még az üvegezés is és persze a szín is amit természetesen eredetileg nem ilyennek képzeltem de sajnos nem figyeltem és a festő felkente ami volt. Fenyő anyagot natúr színben szerettem volna hagyni és nekem logikusnak tűnve natúr pácot vettem. Ha láttál már kikirics sárgát….. ez olyan volt frissen./levegőt alig kaptam/ Ahogy érett úgy tompult, de mindig bántja a szemem. Igaz nincs viaszolva. Most felvillant bennem a remény, hogy talán világosíthatok rajta. Akkor mindenki csak a festéket ajánlotta, attól azonban elzárkóztam akkor. Igaz ilyen megoldással amit Te használtál lehet, hogy kibékülnék. Esetleg, ha a viaszolás nélküli pácolással kapcsolatban ( amit világosítani kellene) van még infód amit a keresgélés közben megtudtál azt megköszönném!
    Üdvözlettel: Klári


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!