nemiskacat

Beszürkült a könyvespolc

…ami természetesen nem valami anomália eredménye, hanem én követtem el.

 

Hosszan vívódás után hoztam meg a döntést, hogy az egész nappalit meghatározó majdnem 5 méter széles és plafonig érő könyvespolcunkat nem az eredeti elképzelésnek megfeleően pácolni és méhviaszolni fogom, hanem befestem szürkére.

Történt ez azok után, hogy egyszer már leviaszolta az asztalos, csak éppen én rossz színű viaszt adtam a kezébe, ő meg már csak akkor szólt ,amikor az egésszel készen lett. Csalódásomat EZZEL a  poszttal írtam ki magamból, de minden jó, ha a vége jó, nemigaz?

Olvass tovább!

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Agnes Hohl says:

  Kedves Enikő! Nagyon szepek a munkaid, gratulálok! Sok bútort festettem mar,, de a ” hagyományos” módszerrel. Te is tudod, mennyi idö es munka, ha szépet szeretnénk vegeredmenykent. Szívesen kiprobalnam a festéket. Bársonyos butorkarpitot is festhetek vele? Csak mert egy szep barokk széket sikerült megcsipnem, hibátlan állapotban. A színen viszont természetesen valtoztatnek. 🙂 Az is érdekelne, hogy mikortól rendelhető a festék. Koszonom a válaszod.

 2. Anyinyoka Anyinyoka says:

  Egyszerűen gyönyörű lett! Mesés ez a szín, és a minta is telitalálat. Biztos voltam benne, hogy valami gyönyörűséget fogsz kihozni belőle!

 3. Anyinyoka Anyinyoka says:

  Álomszép lett! Gyönyörű a színe, és nagyon jó ötlet a fehér minta rajta! Biztos voltam benne, hogy valami szépet varázsolsz belőle!

 4. TB Krisztina says:

  Csodálatos lett, nekem minden álmom egy ilyen!! De sajnos itt nem fér el. Vagy akkor nem fér el elég ülőgarnitúra vagy az étkezőasztal. Elolvastam az előző posztot is, és szerintem az sem baj, hogy rálóg az ajtókeretre – így olyan, mintha az ajtó is a polcrendszer része lenne! Szerintem, ami hibát lehetett, ezzel a festéssel kiküszöböltetek… És riszpekt a férjnek, hogy belement a kisebb tévébe, az enyémnél ez no way lett volna :-))

 5. Köszi! A mintákra még kitérek egy másik posztban, elég sokat vacakoltam vele…

 6. Nemiskacat says: (előzmény @BoRi)

  A tévé úgy fért be, hogy lenyisszantottunk a sarkaiból. 🙂 Természetesen nem, eladtuk és vettünk egy kisebbet. Hogy szétszereltük-e? Nem, nem szereltük szét. Ez sajnos nem a “Hogyan fessünk bútort, úgy ahogy a nagykönyvben meg van írva” – projekt volt, hanem a “Mentsük, ami menthető” – projekt. Képtelenség (vagyis inkább nagy áldozat) lett volna szétszerelni. Az asztalos sok elemet az összeszerelés után még külön ide igazított (korona, ajtók, illesztések). Ha úgy döntök, hogy szétszereltetjük, és kezdjük előlről az egészet, akkor valószínűleg lecsiszoltatom vele, és újraviaszoljuk az eredeti elképzelésnek megfelelően. Az óriási munka, és óriási költség lett volna, ezt már nem tudtuk bevállalni. Próbáltam kihozni belőle a lehető legjobbat. Nem mondom, hogy tökéletes, mert sok polcot ott festettem a helyén, de erről fog szólni a következő poszt…

 7. Ági Portörő says:

  A tévét én sem értettem, hogy most hogy illeszkedhet ennyire szépen, de visszanézve a képeket, azt hiszem, lecseréltétek egy olyanra, ami befér, ugye?
  Egyébként gyönyörűséges, remélem most már tényleg elégedetten hátradőlve csodáljátok legalább 30 évig!

 8. Babák Betti says:

  nagyon szép lett, végül a tv is befért 🙂

 9. Laczkó Ildikó says:

  Ez nagyon jó lett. Emlékszem mikor írtál róla, hogy mennyire nem az lett a könyvespolcodból amit elterveztél. Teljességgel átéreztem, én nem is tudom mit csináltam volna ha velem történik, olyan hosszas tervezgetés és várakozás után.
  Ez most szerintem jobb mint az eredeti, nekem nagyon bejön.

 10. BoRi says:

  A képeken nem is tűnik szürkének. Olyan világos, krémes. Nagyon szép lett! Várom a sztorit, hogy hogyan fért be a tévé és szétszerelted-e az egészet a festéshez! 🙂
  Gratulálok!
  Rita

 11. Renata Kiss says:

  Gratulálok Enikő, baromi jó lett! A minták külön nagyon tetszenek 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!