nemiskacat

Konyhafestés projekt Annie Sloan krétafestékkel – ilyen lett

A visszajelzéseitekből ítélve úgy gondolom, hogy már nagyon vártátok ezt a posztot, legalább is remélem! Ezért most egy “kevés duma-sok kép” bejegyzéssel jelentkezem!

 

 

konyhabútor festés Annie Sloan krétafestékkel

 

 

Az előzményekről annyit, hogy ez Roniék konyhája, benne egy régebbi, de még teljesen jó állapotú lakkozott fenyő konyhabútorral, aminek a belseje bútorlap. A részletes előzményekről ITT olvashattok!

Olvass tovább!

 

 

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves Sára! Igen, a kérdés engem is nagyon foglalkoztat! 🙂 Mivel a puding próbája az evés, ezért erre elég nehéz válaszolni, mert őszíntén megmondva nincsenek még hosszútávú tapasztalatok itthonról. Éppen ezért is vagyok hálás Roniéknak, hiszen az ő konyhájuk kísérleti darabként szerepel, és az idő majd megadja nekünk a választ. Azt tudom, hogy külföldi oldalakat olvasva, és videókat nézegetve, nem mi vagyunk az elsők, akik ezzel a festékkel befestettek egy konyhabútort, de én is úgy vagyok vele, hogy hiszem, ha látom, messziről jött ember, azt mond, amit akar… Én a kislányomnak tavasszal festettem egy íróasztalt, nincs vele gond, ahol ír, oda vettem egy alátétet, de azt egy sima fenyőasztalra is vettem volna. Ezen kívül van egy két sámlink, amit a konyhába, ill. a fürdőben használunk, és semmi baja nem lesz, ha vízcseppek érik, le kell törülni. Viszont ha tartós víznek van kitéve, mondjuk ráteszel egy vizes poharat, és otthagyod, akkor annak meglátszik a helye. Tehát pultot nem festenék vele, de amúgy konyhapultot másmilyen festékkel sem festenék, mert az is lekopna! Ezen kívül tél elején én lefestettem egy kültéri ajtónkat, nem is viaszoltam, hogy lássam mi lesz vele, tavasszal majd beszámolok. Ezen kívül egy bloggertársam Bluer Design festett egy asztalt, amit végül lakkozott itthoni lakkal, és az sem működött, úgyhogy ebben a kérdésben van még mit kísérleteznünk! Összegezve nem kültérre való, tartós víznek, esőnek egy viaszolt bútor NEM áll ellen! (Amúgy én egy lakkozottat sem tennék ki ilyen igénybevételnek…) Egyelőre ennyi jutott eszembe, de ez a kérdés folyamatosan a fejemben van nekem is, és igyekszem minden tapasztalatomat megosztani a további posztokban is, erre ki fogok térni mindenképpen!

  2. Lendvay Sára says:

    Régóta foglalkoztat a kérdés, miszerint egy rendszeres, vizeskedéses használat során mennyire tartós ez a fajta festés és viaszolással történő bevonat. Egy konyhai munkapultnál, egy teraszon elhelyezett, hasonló technikával festett asztal mennyire áll ellen a tartós, vagy rendszeres víznek. Mi a tapasztalatotok?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!