nemiskacat

Annie Sloan chalk paint festék – az első nagy bútor

Ennek az asztalnak a történetét már leírtam itt, de tele vagyok fényképekkel és mesélni valóval azok számára, akiket részletesebben érdekel, hogy hogyan is készült ez az asztal. Szóval most egy hosszú és részletes beszámoló fog következni pontról pontra.

Teszem ezt azért, mert a festékről, amit használtam, még nincs leírás magyar nyelven, legalább is én nem találtam!

Olvass tovább!

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Kedves Helga! Igen, én e-mailt írtam nekik. Nem, nem feltétlenül kell mindkét wax, attól függ, milyen végeredményt szeretnél. Pinteresten gyűjtöttem pár képet olyan bútorokról, amelyek ezzel a festékkel vannak festve, ott találsz ilyet is és olyat is, nézgesd meg őket és mazsolázz kedvedre: http://pinterest.com/enikoszendrodi/chalk-paint/ Enikő

 2. hofmann helga says:

  Kedves Enikő!

  segítséged szeretném kérni a ‘kréta’festék rendelésével kapcsolatban. Amit írtál viszonteladó, ott nincs online bolt, emailben kell felvenni velük a kapcsolatot?
  A festékhez mindenképp kell egy sötét és egy világos wax is?
  köszönöm előre is a segítséged
  Helga

 3. nemiskacat says: (előzmény @Lídia)

  Kedves Lídia! A Heart&Home-tól rendeltem. üdv Enikő

 4. Lídia says:

  Kedves Enikő!

  Én is kedvet kaptam a festék kipróbálásához. Meg tudnád írni, hogy pontosan melyik holland bolttól rendeltél? A honlapon elég sokat találtam.
  Köszönöm!

  Lídia

 5. Vera says:

  Szia Enikő!

  Nagyon tetszik az asztal, gyönyörű a színe, a bejegyzésed hatására tegnap órákon át olvastam a chalk paint-ről, nagyon szeretném kipróbálni! 🙂
  Megnéztem a weblapot is, ahol egy osztrák bolt volt a legközelebbi (sajnos a legtöbb viszonteladó oldalának nincs angol verziója), ahol postaköltség nélkül is közel 9500 Ft-ba kerül a festékből 1 liter, wax nélkül. Meg tudnád esetleg adni annak a holland viszonteladónak az elérhetőségét, ahonnan Te rendeltél?

  Nagyon köszönöm!
  Vera

 6. Somos Katalin says: (előzmény @nemiskacat)

  Köszi a gyors választ. Nagyon szeretem az antikolt bútorokat…. az idő az ami mindig kevés. Pont az tetszett meg a leírásodban, hogy nem kell vele szenvedni és így is gyönyörű a végeredmény. Köszi, hogy felajánlottad a segítséged nem akarok visszaélni a kedvességeddel , de ha aktuális lesz lehet , hogy élek vele:)

  S.Kati

 7. Szi Kati! Én a http://www.anniesloan.com oldalról néztem ki a festékeket, és megkerestem az európai viszonteladót, ami egy holland cég, tőlük rendeltem és postán érkezett, a kifizetéstől számítva kb. 1,5 hét alatt volt itt, és szállítással együtt kb. 8000,- ft-ra jött ki 1 liter festék, amiből a piros asztal kétszeri lefestése után kb. 2/3 (vagy még több!) megmaradt. Ez az itthon kapható bútorfestékekhez képest nagyon drága, viszont egyáltalán nem kell csiszolni, vagy előkészíteni a felületet, rögtön festhető a bútor. Viasz kell rá mindenképpen. Ha szereted az antikolt bútorokat, akkor ajánlom, mert nagyon szép antikolt felületet ad; ha nem, akkor válaszd inkább a hagyományos zománcfestéket. Ha szeretnél festéket szívesen segítek… Enikő

 8. Somos Katalin says:

  Kedves Enikő!

  Nagyon ügyes vagy. Abban pontosan tudnál segíteni, hogy honnan tudnám megrendelni? Kb. mennyi idő alatt ér ide? Kb. mennyi költség?

  Köszi

  S.Kati

 9. Szia, köszönöm. 🙂
  A festéket én Hollandiából rendeltem, a festék európai terjesztőjétől, a http://www.anniesloan.com oldalon találtam az elérhetőségüket. Nézd meg az oldalt, sok információt megtalálsz a festékkel kapcsolatban. Üdv Enikő

 10. Bárány Boglárka says:

  Szia, először is gratulálok a szép bútorhoz, nagy bátorság kellett biztos hozzá, hogy ciklámenre fess egy amúgy is viszonylag szép felületű antik bútort 🙂 A festéket hol lehet kapni? Nagyon tetszik.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!